Životní styl

Zdravý a chutný tuňák by neměl chybět ve vašem jídelníčku

Česká kuchyně se svými omáčkami, knedlíky a tučným vepřovým není zrovna tím nejlepším pro zdravý životní styl. V posledních letech si toho všímá čím dál více lidí a volí raději lehčí stravu. Chutné rybí maso se zeleninou zasytí a štíhlá linie přitom zůstane zachována.

Tuňák je ideální přísadou do letních večeří

Jemné maso z tuňáka je u nás známo především jako ingredience do salátů – zeleninových, těstovinových nebo fazolových. Výborné je čerstvé, ale i konzervovaný tuňák v olivovém oleji přijde v kuchyni vhod. Je již ochucený a naložený, takže ho můžete rovnou vyklopit do mísy a zamíchat. Tuňák v konzervě je také výborné jídlo na cesty – dlouho vydrží a k jeho uchovávání nebudete potřebovat lednici. Pokud si vyberete výrobek od osvědčené značky, budete mít jistotu, že i na dovolené jíte maso té nejvyšší kvality. Společnost Riomare je například známá tím, že klade důraz na šetrný rybolov a na svých výrobcích zřetelně uvádí jejich původ.

Několik tipů na recepty z tuňáka

Salát s tuňákem rozhodně není jediným způsobem využití této hojně podávané ryby z čeledi makrelovitých. Určitě jste se již setkali s tuňákovou pomazánkou. Když si ji namažete k snídani na tmavé pečivo, neuděláte žádný dietní přestupek. Z tuňáka v konzervě mohou vzniknout také výborné dipy a omáčky na těstoviny. Směsí z tuňáka a zeleniny lze plnit tortilly, taštičky z pita chleba, papriky či rajčata. V poslední době se tuňák také přidává do populárního quiche, zdravého slaného koláče. Dá se jíst i se špagetami, zvláště v kombinaci s olivami a rukolou.

Staňte se šéfkuchařem

Chcete si vyzkoušet i složitější recepty? Jak vám zní například tuňák s rajčatovým sufflé, focaccine s ořechy a kousky tuňáka nebo košíčky z listového těsta plněné krémem z parmazánu, tuňákem a octem balsamico? S těmito pokrmy uděláte při večeři dojem i na největší gurmány. Chutná-li vám tuňák, recept pro každou příležitost včetně videonávodů naleznete na stránkách Riomare. Také se vám už sbíhají sliny?

Mohlo by zaujmout...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × five =