Když často jezdíte po služebních cestách, potřebujete někde přespat a hlavně se skvěle najíst. Bez pořádné porce chutného jídla se prostě nedají podávat dokonalé pracovní výkony. S plným žaludkem jde prostě všechno lépe. Koncert pro chuťové pohárky jsem zažil v restauraci Ostrava, která náleží k čtyřhvězdičkovému hotelu Jan Maria. Pokud si říkáte, že muselo být jídlo předražené a porce malé, tak se proklatě mýlíte.
Služby za příjemné ceny
Z centra města mi trvala cesta tramvají jen pár minut. Po slušném přivítání jsem byl uveden do zrekonstruované restaurace Ostrava, která mne ihned zaujala svým hornickým stylem. Byl horký den, proto jsem ocenil klimatizaci. Všiml jsem si krbu, který se využívá v zimním období roku. Usměvavý číšník mi přinesl namísto jídelního lístku elektronický iPad. Zvolil jsem nabídku z denního menu, které se skládalo z 3 jídel za 125 korun a tříchodového Business lunch menu za 230 korun. Rozhodl jsem se pro selskou kyselici s houbami, kuřecí prso špikované chorizo klobásou s omáčkou frikasé a polentovou kaši. Výborně jsem se najedl, proto jsem musel odmítnout desert, už by se do mne nevlezl.
Nekuřácké prostory a WIFI zdarma
Při cestování se člověk setká s restauracemi, které nabízejí nejrůznější pokrmy. Někdy se zklamete, jindy ne. Restaurace Ostrava mne mile překvapila, a proto jsem večer neodolal hovězí svíčkové na smetaně se špekovými knedlíky a brusinkami. Pokud máte cestu do tohoto půvabného moravského města a chcete si pochutnat na výtečném jídle, navštivte restauraci Ostrava. V teplých měsících lze využít letní terasu, kde se za příznivého počasí griluje. Zahrajete si bowling a ochutnáte pohodu welness a sport centra. K restauraci náleží vinný sklípek pro 20 osob, salonek pro 50 osob, kde se konají firemní akce, oslavy narozenin či svatby a samozřejmě ubytování v komfortních pokojích. Co více si přát?